Accés a l’ascens de categoria amb una moneda

  • 13 de juny de 2021

Un fet històric pel tennis taula lleidatà i català ha tingut lloc aquest dissabte en el play-off d’ascens de Preferent Provincial “Tallers A. Miquel” de la província de Lleida: s’ha decidit qui guanyava el partit amb una moneda. 

Aquest partit s’estava disputant entre el CTT Portell “A” (Toni Sala, Ramon Vendrell i Roger Rubió) i el Borges Carburants Mir (Marc Amill, Francesc Solans i Carles Gallart) i era una de les semifinals d’aquest play-off. 

Aquesta temporada, amb la COVID, els dobles estan totalment prohibits així que el format implica que puguin haver-hi empats i que guanyi qui ha guanyat més sets o fins i tot més punts. Tot semblava que en aquest partit també seria així: el resultat general era d’un 3-3 i el recompte de sets era d’11-11. A conseqüència d’això van començar a comptar-se els punts de cada equip, però per sorpresa de tots els presents i sobretot dels jugadors implicats, hi havia un empat de 209 a 209 punts.

Després d’una llarga estona de sorpresa i xoc, es va decidir llançar una moneda a l’aire i que guanyés qui encertés la cara. El Borges Carburants Mir va escollir cara i el CTT Portell “A” creu. La secretària de la RTL, allà present, va llançar la moneda a l’aire i va caure creu, així que, finalment, el CTT Portell “A” passava a la final del play-off d’ascens de la categoria de Preferent “Tallers A. Miquel” tot classificant-se per ascendir a Tercera Nacional a la temporada 2021/2022.

Tal com està especificat en l’acta i escrit per Toni Sala: “El responsable de les dues entitats acorden amb cavallerositat, davant el doble empat a sets i punts, llançar una moneda per trobar el guanyador. Passa a la final el CTT Portell “A”.”